7 Tips voor het kopen van babykleding voor je pasgeboren baby

Als de babykamer is ingericht en de kinderwagen klaar staat, is het tijd voor de volgende stap: babykleding kopen. Of misschien wil je bij het zien van de positieve zwangerschapstest de eerste setjes al meteen gaan inslaan. Hoe dan ook: deze tips zorgen ervoor dat je geen miskoop doet bij het shoppen voor je baby of een kraamcadeau voor een ander.

1. Overslagrompers en truitjes

Kleine baby’s vinden het niet leuk om uit- en aangekleed te worden. Zeker niet als je iets over het hoofdje moet aantrekken. Ook ben je zelf als kersverse moeder nog niet zo handig in het aan- en uitkleden. Maak het jezelf en je baby gemakkelijk door overslagrompers en truitjes te kopen. 

2. Niets op de rug of in de nek

Je kleintje ligt de godganse dag op de rug en het is niet comfortabel als hij/zij ergens op ligt. Koop geen trui met capuchon of kleding waar knoopjes of strikjes in de nek zitten. 

3. Goede stoffen

Voor een newborn is het het fijnst om elastische stoffen te dragen. Koop geen spijkerbroekjes of broekjes waar ritsen in zitten. Koop het liefst soepele kleding van wol, katoen of tupic. Bij broekjes kan je het best voor een rekbare band gaan.

4. Geen strenge wasvoorschriften

De meeste babykleertjes mogen maar op 30 graden gewassen worden. Als je baby veel spuugt of een spuitluier heeft, dan krijg je de kleertjes echt niet schoon op 30 graden. Daarnaast dood je geen bacteriën op deze lage temperatuur. Kijk bij de aanschaf even naar de wasvoorschriften zodat je kleertjes die veel vies worden (zoals rompers) op hogere temperatuur kunt wassen. 

5. Meegroei Rompers

Baby’s groeien in het eerste jaar door maar liefst 6 tot 8 maten heen. Nieuwe kleding kopen terwijl de oude nog niet versleten zijn is ook zo zonde. Tegenwoordig is er speciale meegroei romper. Dat zijn rompers die zowel in de lengte als in de breedte verstelbaar zijn. Daardoor overbrug je met 1 romper liefst 3 babymaten! Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee!

6. Let op het seizoen

Vergeet bij de aanschaf van kleertjes het seizoen niet en geef dit ook door aan je vrienden/familie/kennissen. Het komt zo vaak voor dat je kleding krijgt of koopt die niet bij het seizoen passen en je kleintje deze vervolgens niet meer aan kan. Zonde!

7. Meegroei broekjes 

Omdat je kleintje zo snel groeit wil je niet onnodig veel verschillende maten kopen. Meegroei broekjes zijn van elastisch materiaal en hebben een dubbele omslag bij de enkels en de taille. De broekjes groeien als het ware met je kleintje mee. Ideaal!